• Vrijwilligersbeleid

 • Vido is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, geen enkele amateur-sportvereniging kan tegenwoordig bestaan zonder de inzet en bijdrage van vrijwilligers. 

  Het vrijwilligersbeleid is van toepassing op ieder actief lid, dan wel de ouder(s)/verzorger(s) van de jeugdleden. Hoe leuk is het om betrokken te zijn bij de vereniging waar uw zoon of dochter wekelijks zeker 2 keer sportief en enthousiast in beweging is. Juist die betrokkenheid is belangrijk voor onze handbalvereniging Vido en uw kinderen. 

  Ieder actief lid, dan wel ouder(s)/verzorger(s) van de jeugdleden t/m 17 jaar, vervult tenminste één vrijwilligerstaak.
  Jeugdleden van 15 jaar en ouder kunnen/dienen dus bepaalde verplichte taken uit te oefenen, maar hun ouder(s) of verzorger(s) zijn verantwoordelijk voor het invullen van de verplichte taak binnen de vereniging.

  Verplichte taken
  Vrijwilligers die op basis van dit vrijwilligersbeleid één of meerdere taken of activiteiten gaan uitvoeren, die incidenteel van aard zijn (activiteiten voor de jeugdspelers zijn bijvoorbeeld het ondersteunen bij kantinedienst, sponsorloop, schoolhandbal, paas- of sinterklaasfeest). De tijdsduur van de taken is relatief kort om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken zijn of haar steentje bij te dragen. 

  Rooster kantinedienst en schoonmaak